0472 61 62 46 (Mieke) - 0468 47 09 79 (Liesbeth) - 0499 29 11 67 (Martina) info@miekemommen.be

Saaie boterhammen met vlees en kaas? Met een goede planning en enkele tips, maak je ook van je lunch een gezonde, gevarieerde en lekkere maaltijd!

Planning

Je brengt heel wat uurtjes door op school of op het werk. Neem voldoende gezonde maaltijden en tussendoortjes mee van thuis, zo hoef je niet snel snel langs de automaat.

De lunch voor de volgende dag maken kan de avond ervoor, bij het koken of opruimen. Voorzie wat extra boontjes, broccoli, quinoa, pasta, …, maak een wrap klaar, snij wat wortelstaafjes, … of verzamel de restjes en bewaar in de koelkast.

Groenten

Neem eens groentesoep met een boterham als lunch, zo krijg ’s middags al heel wat vitaminen, mineralen en vezels binnen. Ook rauwkost kan je meenemen als extra beleg: paprikaschijfjes, sla, komkommer,  geraspte wortel, …

Schaf je handige kleine vershouddoosjes aan en neem wortelstaafjes, komkommerstaafjes, kerstomaatjes, radijsjes, rammenas, … mee als tussendoortje.

 Variatie granen

Nee, het moeten niet altijd saaie boterhammen zijn, je kan net zo goed een wrap meenemen of een pittabroodje dat gevuld wordt met groenten en reepjes vlees. Of crackers, craquottes, havermoutpannekoekjes, … Er zijn tal van varianten mogelijk, maar de voorkeur gaat steeds uit naar volkorenproducten, die voeden ons lichaam zoveel beter dan de witte varianten.

Pin It on Pinterest